icon 0
סושיאל מדיה

סושיאל מדיה

קשה היום לדמיין את חיינו בלי רשתות חברתיות. בין אם אנחנו משתמשים פרטיים ובין אם אנחנו בעלי מקצוע או בעלי עסק בתחום מסוים. חלק משמעותי מהזמן שלנו מופנה לרשתות חברתיות וחלק לא פחות משמעותי מאופי ההתנהלות שלנו, מתבצע דרך רשתות חברתיות. 

ניהול סושיאל מדיה הוא חלק חיוני בפרסום ומיתוג של כל בית עסק, מוסד, מותג או אפילו בקרב בעלי מקצוע מקומיים וקטנים. במילים אחרות, מאחר ומי שלא נמצא ברשתות חברתיות לא באמת קיים, הרי שכל בית עסק וכל בעל מקצוע זקוק לגורם מקצועי שינהל את הדפים העסקיים שלו ברשתות החברתיות השונות. 

קצת נתונים על סושיאל מדיה

כשמדברים על סושיאל מדיה, הכוונה היא ל-6 רשתות עיקריות: פייסבוק, אינסטגרם, X (טוויטר לשעבר), טיק טוק, טלגרם ולאחרונה גם וואטסאפ. ישנן רשתות נוספות, יותר קטנות ולעיתים גם יותר ספציפיות, ולכן ההתייחסות היא בדרך כלל לרשתות אלו. 

על פי הערכות , בסך כל הרשתות פעילים למעלה מ-3 מיליארד משתמשים. המספרים האלה נמצאים כל הזמן בעלייה, הן בגלל כניסה של משתמשים חדשים והן בגלל גידול החשיפה שלהן. חשוב לציין, בכל דירוג שנעשה על האתרים המפורסמים והמצליחים ביותר, הן בישראל והן בעולם כולו, כמעט תמיד רשתות חברתיות מובילות בדירוג. באופן טבעי, השימוש ברשתות חברתיות נפוץ גם דרך אפליקציות ולא רק דרך אתרים באינטרנט. 

איך עובדים מול סושיאל מדיה

העבודה מול הרשתות החברתיות נעשית לעיתים במקביל אך כל רשת מקבלת התייחסות משלה, בהתאם לכללים החלים בה, קהל היעד שפונה אליה והצרכים של הלקוח המעוניין לפרסם ברשת הספציפית. 

העבודה נעשית בשני מסלולים עיקריים:

מסלול אורגני – מדובר על מסלול בו הלקוח מפרסם טקסטים, תמונות, סטוריז ודברים אחרים, ללא עלות. הוא עושה זאת דרך העמוד העסקי של כל רשת לפי בחירתו. 

מסלול ממומן – הכוונה היא לפרסום שנעשה בתשלום. כך נוהגים אם רוצים לקדם דברים מסוימים. ניתן לעשות זאת באמצעות פוסטים ממומנים או בעזרת מודעות פרסום ברשתות השונות.

מעבר לכך, חשוב לציין, העבודה מול רשתות חברתיות יכולה להתבצע גם בעזרת כלים נוספים שהרשתות מציעות. לדוגמא, אפשרות לפנות ללקוחות באופן אישי או לענות לפניות שלהם דרך המסנג’ר, לשלוח הודעות ללקוחות באופן נקודתי או רחב, להציע להם להירשם לעמוד או לעקוב אחריו ועוד. הכל תלוי באיזו רשת מדובר, אילו כלים יש לה ואיך הם יכולים לעזור לקידום העמוד. 

בסיס להבנה של ניהול סושיאל מדיה

 

בעבר, כל הרעיון של ניהול סושיאל מדיה היא מאוד בסיסי ופרימיטיבי. היה אפשר לכתוב פוסט, לעלות תמונה או וידיאו, לבקש מהגולשים לשתף אותו או לבצע שיתופים באופן עצמאי וזהו. זה היה כל התהליך.

היום מדובר בתהליכי עבודה הרבה יותר מורכבים ומבוססי נתונים. אפשר לקבל אינספור נתונים על העמוד, על הגולשים בו, מידת המעורבות שלהם, לזהות מגמות גלישה ועוד. בהתאם, אפשר לבנות קמפיינים שלמים לכל רשת חברתית ולבצע אופטימיזציה של התהליך, על מנת שהקמפיין יתורגם ללידים מגולשים. 

המטרה הסופית היא, להביא לידי כך שגולשים לא רק ייחשפו לפוסט או יעשו לו לייק, אלא הוא יניע אותם לפעולה, בין אם זו רכישה של מוצר או שירות ובין אם זה להשאיר פרטים בשביל שיהיה אפשר לחזור אליהם. 

לשם כך, משתמשים בנתונים וסטטיסטיקות מתקדמות. אלו נאספים באמצעות כלים ייחודיים לניטור ובקרה שיכולים לספק אינספור פרטים על הגולש הבודד ועל קבוצות של גולשים. לדוגמא:

  • אילו פוסטים קיבלו הכי הרבה חשיפה. 
  • איזו תגובה היתה לפוסטים – לייק, שיתופים, תגובות טקסטואליות ועוד. 
  • מי הקהל שעוקב אחרי העמוד או אחרי הפרסום (גברים/נשים, צעירים/מבוגרים, מדינת מוצא ועוד)

הנתונים האלה יכולים לספק תמונת מצב מלאה ולאפשר לא רק לבנות קמפיינים מותאמים אלא גם לספק שירות טוב יותר לגולשים, להתחבר אליהם בצורה יותר משמעותית ולספק להם כלים טובים יותר. 

לדוגמא, אם ידוע שנשים מגיבות יותר, אז אפשר א’, לעשות קמפיינים שמיועדים לנשים, ב’, לפנות אליהן באופן ישיר. זה יותר תהליך עבודה טובה יותר עם קהל הגולשים והלקוחות של העמוד.

מי שאמון על כל זה, הוא מנהל סושיאל מדיה שאמור להיות אחראי על כל התהליך ולנהל את כל הנושא של הרשתות החברתיות עבור הלקוח שלו. הוא יעשה זאת לבדו בעזרת הידע והניסיון שהוא רכש במהלך השנים או בעזרת צוות שיעבוד תחתיו ויקבל תחומי אחריות שונים לשם כך.

תפקידו של מנהל סושיאל מדיה הוא:

  • לגבש אסטרטגיה עבור הלקוח שלו.
  • לבחון את התקדמות האסטרטגיה בפועל. 
  • לנתח ולהשוות את הנתונים אל מול התוצאות בשטח. 
  • להתעדכן כל הזמן בדברים חדשים ולזהות רשתות וכלים שיכולים לעזור ללקוח שלו.
  • לייצר שיתופי פעולה עם גורמים שונים בתחום, לדוגמא, משפיעני רשת.
  • לוודא שהדברים מתבצעים בזמן, במקום, תגובות מהירות, מדויקות ואמינות. 

לסיכומו של חלק זה, חשוב לזכור, רשתות חברתיות הן כלי משמעותי בכל מה שקשור לתחום הפרסום והשיווק ולכן, ההתייחסות אליהן צריכה להיות בהתאם. הן מבחינת השקעה, זמן, רצינות ותקציב המופנה אליהן. 

כל זה יכול להסביר, מדוע חשוב להעסיק איש מקצוע שיעשה זאת ולא לעשות זאת באופן עצמאי או להאציל סמכויות לעובד זוטר. חשוב לשכור מישהו שלמד את התחום, מבין בו ויש לו ניסיון רב ברשתות חברתיות, יצירת קמפיינים ויכולת למשוך קהל.

איך עובדים נכון בסושיאל מדיה

עבודה נכונה בסושיאל מדיה מתחלקת לשני חלקים עיקריים:

חלק אחד, מתייחס לשאלה כיצד מתכוונים לנהל את העמודים ברשתות החברתיות מבחינת החזון והכלים בעזרתם אפשר לממש אותו. חלק שני, מתייחס לניהול בפועל. דברים שצריך ורצוי לעשות בשביל להצליח ולעמוד ביעדים. 

מבחינת החלק הראשון, בשביל לעבוד נכון בסושיאל מדיה צריך לדעת כיצד מנהלים עמודים ברשתות חברתיות בצורה נכונה. לשם כך יש לבצע 4 דברים עיקריים:

  • להגדיר מטרות ויעדים. חשוב שהם יהיו ריאליים ויהיו תואמים למה למטרות הכלליות של המקום. 
  • להחליט כיצד ייראו העמודים ברשתות החברתיות. 
  • לבדוק מה אפשרי בכל רשת חברתית ואיך המתחרים מתנהלים. 
  • להחליט מה גובה התקציב שרוצים להשקיע בקידום רשתות חברתיות ואיך לחלק אותו.

החלק הראשון יתבצע, בדרך כלל כשמתחילים את התהליך. מעת לעת, יהיה צורך לחזור ולבדוק את הנקודות השונות והאם עומדים בהן. 

מבחינת החלק השני, חלק מהנקודות בו הן ספציפיות ואמורות להתבצע בזמן מוגבל יחסית, בעוד שנקודות אחרות אמורות להתבצע כל הזמן, ללא הפסקה. 

– יש ללמוד את הקהל ולדעת מה הוא מחפש. לשם כך אפשר להשתמש בכלים שונים, בין אם זה כלים ספציפיים שנותנים נתונים ובין אם זה “שיח” ברשתות חברתיות (דרך קבוצות, עמודי עניין דומים ועוד). 

– יש ללמוד את הכלים שיש בכל רשת חברתית ולהכיר פ’יצרים ואמצעים חדישים שיכולים לעזור ולשרת בקידום ופרסום בכל רשת. חשוב לא לשכוח להשתמש בכלים ישנים ומוכרים. לדוגמא, תיוג, שיתוף ועוד. 

– יש לעצב בצורה נכונה את הפרופיל של העמוד ושל הגורם אשר פונה אל הקהל. הוא צריך להיות מותאם למה שרוצים להציג בפני הגולשים.

– יש לייצר תוכן ייחודי, בין הוא טקסטואלי ובין אם הוא דרך וידיאו או תמונות. חשוב ללמוד למה כל רשת מיועדת, מה הדרך הנכונה בעזרתה אפשר לפנות אל קהל היעד, מתי לעשות את זה, כמה פעמים בשבוע, באיזו שפה וטון ועוד.

– יש לתכנן לו”ז נכון בשביל לא להעמיס על הגולשים מחד ומאידך לא “להיעלם” לתקופות ארוכות. הנוכחות ברשתות חברתיות היא לא רק ביטוי היא צריכה להיות דבר אמיתי ולכן חשוב שהיא תתבצע כל הזמן, בצורה סדירה ומותאמת לכל רשת ולכל סוג קהל.

– יש לקבוע מתי הפרסום הוא רגיל, ללא קידום, מתי רוצים לקדם פוסטים בתשלום, מתי מעוניינים לרכוש לייקים ושיתופים או מתי מעוניינים לעשות סטוריז שייעלמו אחרי 24 שעות. רצוי גם לייצר יומן אירועים, בו יצויין מתי מתכוונים לבצע פעולות פרסום ולאחר מכן לעקוב אחרי החשיפה שלהן. 

סיכום

ניהול סושיאל מדיה הוא תחום מאוד רחב ומשמעותי. באופן כללי כל הנושא של רשתות חברתיות הפך להיות מאוד דומיננטי עם השנים, עד כדי כך שהפרסום במקורות אחרים באינטרנט או בפלטפורמות אחרות שמחוץ לרשת, הפכו להיות משניות ביחס לשימוש ברשתות החברתיות השונות. 

לכן, מומלץ מאוד להשקיע בכך מחשבה, זמן וכסף. יש לבחור אנשי מקצוע שיודעים איך לעבוד ולבצע עבודת קידום בצורה מדויקת, על פי צרכי הלקוח.

 

 

 

הצטרפו לרשימת הדיוור שלנו וקבלו מבצעים וחדשות חמות

הירשם לרשימת התפוצה שלנו וקבל דברים מעניינים ועדכונים לתיבת הדואר הנכנס שלך.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.

לרגל פתיחת 2025 קופון 5% על כל האתר| קוד קופון: 20245
קוד: בוסט10
close-image
דילוג לתוכן